Serviciul de presă

 • 21 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 21 iulie 2017, într-o nouă ședință publică. 

  Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a aprobat modelul Condițiilor la licența de emisie. Intenția de modificare a Condițiilor la licența de emisie derivă din noile modificări la Codul audiovizualului, dar și din necesitatea de a armoniza și a crea o claritate pentru radiodifuzori la eliberarea licenței de emisie.

 • 21 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 21 iulie 2017, în ședință publică. 

 • 18 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului organizează dezbateri publice la Proiectul de Decizie Cu privire la accesul persoanelor cu deficiențe de auz și văz la serviciile de programe și abrogarea Deciziei CCA nr. 21 din 26 februarie 2008

 • 4 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 4 iulie 2017, într-o nouă ședință publică.

 • 4 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 4 iulie 2017, în ședință publică.

 • 19 Iunie

  CONCURS

  (M.O. nr. 181-189 din 09 iunie 2017)

  Cu privire la anunţarea concursului pentru utilizarea frecvenţelor radio disponibile:

 • 13 Iunie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 13 iunie 2017, în ședință publică.

  Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat demersul „ANALITICMEDIA-GRUP” SA, care a solicitat reperfectarea licenței de emisie eliberată pentru postul de televiziune „TV 7”, prin schimbarea denumirii postului TV. Astfel, TV 7 va fi TV8.

 • 12 Iunie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului dezminte informațiile apărute în presă precum că, în cadrul ședinței publice a Consiliului din 08.06.2017, ar fi „recomandat” posturilor de televiziune autohtone să nu admită în emisie filmul „Moldova – tărâmul ilegalităților” (CCA-ul controlat de Plahotniuc a interzis difuzarea documentarului despre crimele procurorilor).

 • 8 Iunie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 08 iunie 2017, în ședință publică.

  Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat demersurile „REAL RADIO” SRL, fondatoarea  posturilor de televiziune „CTC Mega” și „Familia Domashniy”, care a solicitat CCA excluderea din genul de activitate difuzarea serviciului de programe prin Multiplexul A, deoarece nu dispune de resurse financiare necesare pentru a onora obligațiunile legate de difuzarea programelor prin Multiplexul A; „JEVISE” SRL, fondatoarea postului de televiziune „AGRO TV MOLDOVA”, și „Canal Regional” SRL, fondatoarea postului de televiziune „Canal Regional”, care au solicitat acordarea unui termen suplimentar de 6 luni pentru implementarea proiectului pentru Multiplexul A, și ÎCS „Jurnal de Chișinău Plus” SRL, fondatoarea postului de televiziune „Jurnal TV”, care a solicitat acordarea unui termen suplimentar – începutul trimestrului I al anului 2018, pentru începerea efectivă a emisiei în cadrul Multiplexului A. La ședință au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicației și IS „Radiocomunicații”, care s-au pronunțat împotriva faptului ca respectivilor radiodifuzori să li se acorde un termen suplimentar de implementare a proiectului pentru Multiplexul A cu acoperire națională și acces necondiționat.

 • 8 Iunie

  Concepția națională de dezvoltare a mass-media

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), în calitatea sa de autoritate publică autonomă de reglementare a comunicării audiovizuale, în parteneriat cu Ministerul Justiției al Republicii Moldova, urmează să elaboreze și să aprobe Concepția națională de dezvoltare a mass-media, în concordanță cu prevederile Agendei de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, ale Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE pentru 2017-2019 și ale Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2016-2018.